Kolo.News.Ukraine.Region

З дитсадків та шкіл Полтавщини планують переселити ВПО до санаторіїв

З дитсадків та шкіл Полтавщини планують переселити ВПО до санаторіїв
З дитсадків та шкіл Полтавщини планують переселити ВПО до санаторіїв Новини України 27 серп 2023 в 12:32

Нині у місцях компактного проживання на Полтавщині мешкають близько 6 тисяч ВПО. Люди з інвалідністю та літні люди, які живуть у дитсадках та школах, зможуть переїхати у два санаторії у Миргороді та Трускавці.

Про це під час брифінгу в Полтавській ОВА повідомила начальниця Головного управління Нацсоцслужби в Полтавській області Ліана Новосад.

Проживання у санаторіях доступне для деяких категорій ВПО. Про проєкт для ВПО Нині уряд реалізовує експериментальний проєкт Мінсоцполітики, який надає соціальні послуги певним категоріям ВПО. Люди з інвалідністю та літні люди, які живуть у дитсадках та школах, можуть переселитися до санаторію «Слава» в Миргороді чи санаторію «Батьківщина» у Трускавці.

У санаторіях люди не зможуть відвідувати лікувально-оздоровчі процедури, проте житимуть комфортніше.

У санаторії «Батьківщина» додаткового надаватимуть послугу соціального догляду за людьми, які цього потребують.

Як переселенцям переїхати у санаторій

Нині у санаторіях триває заселення. Категорії ВПО, які хочуть переїхати туди, можуть звертатися до Управління соціального захисту населення Полтавщини, щоб отримати консультацію з цього питання.

Нагадаємо, у Полтаві відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Зведення модульного містечка реалізував Фонд міжнародної солідарності Польщі за фінансової підтримки Уряду Великої Британії. Загальна кількість складає 240 модулів, де можна розмістити до 300 осіб. Наразі там проживає менш як 100 осіб.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар