Kolo.News.Ukraine.Region

Жителі Дніпропетровщини можуть скористатися державною програмою єВідновлення: як отримати допомогу

У першу чергу отримають допомогу вразливі верстви населення
У першу чергу отримають допомогу вразливі верстви населення Новини України 10 трав 2023 в 10:03

Вже відсьогодні жителі Дніпропетровської області можуть скористатися державною допомогою на ремонт пошкодженого житла, яка передбачена програмою єВідновлення. За програмою жителі Дніпропетровщини можуть отримати виплату допомоги на ремонт понівеченого внаслідок бойових дій житла. У першу чергу мова йде про оселі, які мають незначні пошкодження та можуть бути швидко приведеними до ладу. Програма передбачає випалати на заміну дверей, вікон, перекриття даху тощо. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

Заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний розповів, що нову послугу максимально цифровізували та спростили. Подати заявку можна у додатку Дія лише за кілька кіліків.

Спершу власник житла подає заяву про пошкодження майна. Це можна зробити через Дію або у ЦНАПі. Всі дані вносять до відповідного Реєстру.

Після цього у одному із банків-партнерів відкривають спеціальний рахунок єВідновлення. Паралельно подають заявку на матеріальну допомогу. Потім відбувається комісія місцевого самоврядування. Її представники оглядають пошкоджену нерухомість, оцінюють нанесені збитки та визначають суму виплат. Рішення приймають впродовж місяця.

Визначена сума допомоги у безготівковій формі приходить на банківський рахунок. Викоистати кошти можна впродовж року з дня отримання і лише на придбання будматеріалів чи оплату робіт.

У першу чергу матеріальну допомогу будуть надавати мешканцям області із найбільш вразливий категорій. Серед них – родини загиблих військових, багатодітні сім’ї, люди із інвалідністю, діти-сироти, опікуни, прийомні батьки.

Раніше ми розповідали, що на Полтавщині готують до відкриття після реконструкції фізкультурно-спортивний комплес.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар