Kolo.News.Ukraine.Region

Через підрив окупантами Каховської ГЕС на Дніпропетровщині масовий мор риби

Через підрив окупантами Каховської дамби на Дніпропетровщині масовий мор риби
Важливо
Через підрив окупантами Каховської дамби на Дніпропетровщині масовий мор риби Новини України 07 черв 2023 в 15:53

Масовий мор риби розпочався в селі Марʼянське Дніпропетровської області 7 червня внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС та різкого зниження рівня води у водосховищі.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який опублікував відповідне відео.

"Дніпропетровщина – масовий мор риби внаслідок терористичного знищення Каховської ГЕС росіянами", – йдеться в заяві голови ОП.

На опублікованому відео видно десятки тисяч риб, які залишилися на обмілілих водоймах. Цей факт зафіксував Дніпропетровський рибоохоронний контроль.

"На Каховському водосховищі село Мар’янське Криворізького району Дніпропетровської області виявлені водні біоресурси, а саме риба карась, у зв’язку з тим, що падає рівень води. Риба карась знаходиться на одному місці. Далі при обстеженні смуги Каховського водосховища риби не виявлено", – розповів фахівець на відео.

В Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що мор риби в Каховському водосховищі розпочався, та попереджують, що таку рибу не варто вживати.

"Нагадуємо: мертву рибу або ту, що вмирає, не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати. Жоден спосіб приготування не зробить її безпечною для вас: таку рибу не можна вживати, у т.ч. сушити, в’ялити, смажити чи варити. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини!", - йдеться у повідомленні.

Про нього згадали, як про одну з очікуваних причин погіршення якості води в колодязях і відкритих водоймах на територіях, підтоплених унаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.

Нагадаємо, о 02:50 6 червня російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області. Внаслідок цього близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення. Влада та волонтери почали евакуацію населення із небезпечних зон.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар