Kolo.News.Ukraine.Region

Кабмін виділить 1,5 млрд грн на будівництво магістральних водогонів у Дніпропетровській області

Кабмін виділить 1,5 млрд грн на будівництво магістральних водогонів у Дніпропетровській області
Важливо
Кабмін виділить 1,5 млрд грн на будівництво магістральних водогонів у Дніпропетровській області Новини України 07 черв 2023 в 14:42

У Кабінеті міністрів України ухвалюють рішення про виділення з Фонду відновлення 1,5 мільярда гривень на будівництво магістральних водогонів.

Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

За повідомленням, водогони зможуть забезпечити питною водою такі міста Дніпропетровщини як Кривий Ріг, Нікополь, Марганець.

"Це будуть водогони Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище. Марганець – Нікополь – Хортиця – Томаківка", – повідомив Денис Шмигаль.

Наразі Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях планують виділити майже 846 мільйонів гривень на забезпечення потреб регіонів у питній воді.

Нагадаємо, 6 червня російська армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області. Машинну залу станції повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожує підтоплення. Рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, почалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар