Kolo.News.Ukraine.Region

Одеська область готова прийняти понад 3 тисячі постраждалих з Херсонщини

Фото з телеграм каналу Володимира Зеленського
Фото з телеграм каналу Володимира Зеленського Новини України 06 черв 2023 в 16:00

Начальник Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер поінформував про ситуацію щодо евакуації людей з Херсонської області у зв’язку з ситуацією на Каховській ГЕС, йдеться на сайті Одеської ОВА.

«У зв‘язку з підривом Каховської ГЕС та евакуацією цивільного населення з зон підтоплення Одеська область максимально в короткий термін має можливість розмістити 3291 особу у місцях компактного поселення. Зараз в оперативному режимі відпрацьовується питання щодо розміщення осіб у приміщеннях закладів освіти та приватних секторах.У тісній співпраці з колегами з Херсонської обласної військової адміністрації, громадськими організаціями, міжнародними фондами щодо евакуації, прихистку та надання первинної допомоги», – наголосив посадовець.

Для осіб, які переміщуються є телефонна гаряча лінія, зокрема для розв’язання питань розміщення +38 (067) 304-91-95

Нагадаємо, цієї ночі о 02:50 російські терористи здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів.

Доручено провести евакуацію з районів ризику та забезпечити питною водою всі міста й села, які забезпечувалися водою з Каховського водосховища.

На засіданні РНБО погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягти Росію до відповідальності за цей теракт. До жорсткої відповідальності.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар