Kolo.News.Ukraine.Region

В Олександрії на Кіровоградщині готові прийняти людей та тварин з затоплених територій Херсонщини

У місті Олександрія на Кіровоградщині готові прийняти до 300 людей з затоплених територій Херсонщини
Важливо
У місті Олександрія на Кіровоградщині готові прийняти до 300 людей з затоплених територій Херсонщини Новини України 07 черв 2023 в 13:33

У місті Олександрія на Кіровоградщині готові прийняти до 300 людей з затоплених територій Херсонщини. Людей можуть поселити у місця компактного проживання для переселенців — це дитячі садки міста.

Про це розповіла начальниця управління соцзахисту населення міськради Олена Назаренко Суспільному.

Також створили штаб допомоги, його телефони (093) 267-79-94 або (096) 293-54-22.

В Олександрії обіцяють подбати і про тварин з зони підтоплення. Проте представникам місцевої громадської організації "Зоодопомога" небхідна допомога волонтерів у будівництві вальєрів.

"Співпрацюємо з всеукраїнською організацією "Зоопатруль". Вони вивозять тварин, яким потрібна допомога, з зони бойових дій та розподіляють їх до організацій, подібних до олександрійської "Зоодопомоги". Сьогодні мали прийняти 25 котів із Бахмуту та волонтери поїхали в Херсонську область. Скільки і яких тварин можуть привезти поки не знаємо", - розповідає представниця олександрійської громадської організації "Зоодопомога" Альона Котова.

За її словами, щоб утримувати безпритульних тварин, купили в Олександрії покинутий будинок.

"Нині в ньому немає вільних місць. Тому будемо будувати вольєри у дворі. Закупили для цього матеріали".

Організація потребує допомоги у будівництві – запрошують долучитись усіх охочих. Споруди будуватимуть щодня після 14:00. Деталі можна дізнатись за телефонами: (050) 540-44-27 та (095) 843-24-76.

Нагадаємо, 6 червня російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області. Внаслідок цього близько 80 населених пунктів, у тому числі Херсон, були затопленими. Влада та волонтери проводять евакуацію населення із небезпечних зон.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар