Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині партнери із Данії допомагають місцевій владі у роботі із переселенцями

На Дніпропетровщині розробляють програму із підтримки ВПО
Важливо
На Дніпропетровщині розробляють програму із підтримки ВПО Новини України 17 трав 2023 в 14:22

У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації провели зустріч, під час якої обговорили допомогу внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, мова йшла про безкоштовні юридичні консультації, виплати та забезпечення непродовольчими товарами. Активну участь у підтримці переселенців на Дніпропетровщині бере Представництво Датської ради у справах біженців в Україні. Про розробку важливої програми та взаємодію із закордонними партнерами говорили цього тижня у Дніпропетровській ОВА.

-          З початку повномасштабного вторгнення Дніпропетровщина прихистила майже 400 тис переселенців, серед них 89 тис дітей. Найбільше прийняли Дніпро та Кривий Ріг. Надважливо підтримувати цих людей. Цим, зокрема, займається Датська рада у справах біженців в Україні. Сьогодні зустрілися вперше, щоб скоординувати наші дії. Разом працюватимемо за ключовими напрямками, – пояснила заступниця начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Вона також додала, що зараз у Дніпропетровській області розробляють програму підтримки внутрішньо переміщених осіб.

-          Основний напрямок нашої діяльності – підтримка людей, що тікали від війни. Майже рік тому відкрили офіс у Дніпрі. Сьогодні налагодили співпрацю з Дніпропетровською ОВА, – заначила у своєму виступі керівниця Регіонального офісу Датської ради у справах біженців в Україні Анна Хандрос. 

Вже зараз переселенці завдяки підтримці Датської ради можуть безкоштовно отримати юридичні консультації, фінансову та непродовольчу допомогу (постільну білизну, засоби гігієни, одяг).

Раніше ми розповідали, що у Вінниці відкриють представництво європейської асоціації місцевої демократії. ALDA об'єднує понад 350 членів з понад 40 країн світу, працює в більшості країн Європейського Союзу та європейських країнах-сусідах ЄС.Заявку Вінницької міської ради на вступ до Асоціації розглянуть у червні на засіданні керівної ради Європейської асоціації місцевої демократії.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар