Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині відзначили Міжнародний день музеїв

Міжнародний день музеїв щороку відзначають 18-го травня.
Міжнародний день музеїв щороку відзначають 18-го травня. Новини України 18 трав 2023 в 14:00

18-го травня традиційно відзначають Міжнародний день музеїв. Зокрема, у Одеській області діють 46 музеїв державної і комунальної власності, а також 169 громадських музеїв. У них зберігаються майже 450 тисяч музейних експонатів. Про це повідомляють у Одеській обласній військовій адміністрації.

У дописі на сайті ОВА йдеться про те, що музейники України вже другий рік поспіль відзначають Міжнародний день музеїв в умовах повномасштабної війни. Музеї  Одеської області доклали максимум зусиль, щоб зберегти культурну спадщину області. При цьому вони, за підтримки міжнародних донорів, зробили все для захисту памяток архітектури та містобудування, а також тих предметів, які належать Державному музейному фонду України.

Музеї області змогли відновити свою роботу вже у травні 2022 року. І змогли пристосуватись до нових реалій, коли стаціонарні експозиції відсутні, постійно лунають повітряні тривоги, а із електропостачанням постійні перебої.

Попри це впродовж року музеї Одеської області провели 239 виставок і 2786 екскурсій. Їх відвідали 164 тисячі людей: серед них – діти, внутрішньо переміщені особи, люди із інвалідністю.

-          Приємно відзначити активну роботу не лише відомих одеських музеїв, а й регіональних краєзнавчих – зокрема Подільського та Чорноморського міських, Кодимського, Захарівського, Балтського, Білгород-Дністровського, Ренійського історико-краєзнавчих музеїв тощо, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше у Одесі вручили відзнаку Президента України «За оборону України».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар