Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині запрошують на навчання психологів, медиків, учителів та громадських лідерів

Навчання проводять в рамках ініціативи Першої Леді
Навчання проводять в рамках ініціативи Першої Леді Новини України 17 трав 2023 в 10:38

Для надання психологічної допомоги в громадах із США приїхав відомий психіатр Джеймс Гордон

У Вінницькій області запрошують на навчання психологів, соціальних та медичних фахівців, учителів та громадських лідерів. Проводять навчання в рамках проекту USAID  «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Про це повідомляють у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Проект USAID  «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я»  реалізовують в Україні в рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської із побудови Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Зокрема, серед одних із завдань Проєкту є розширення доступу до послуг психічного здоровя на рівні громад.

З метою надання психологічної взаємодопомоги  в громадах, самодопомоги та реалізації завдань Проєкту до України приїхав всесвітньовідомий психіатр - Джеймс Гордон, засновник Центру зцілення душі та тіла, (м. Вашингтон, США).

Доктор Гордон привів ознайомчий семінар і презентував програму  «Зцілення душі та тіла» та також розповів про те,  що вона полегшує симптоми та сприяє посттравматичному відновленню.

Із учасниками навчання експерт поділився практичними інструментами, які допомагають здолати страх. У липні цього року Центр зцілення душі та тіла буде проводити тренінги для 150 психологів, вчителів, громадських лідерів, соціальних та медичних працівників, у тому числі – із Вінниччини.

Раніше ми розповідали, що із Іспанії до Черкас надіслали 20 тонн гуманітарної допомоги. Доправити вантаж вдалося завдяки донатам українців, зокрема 50 тисяч гривень вдалося зібрати на танцювальному фестивалі, розповіла очільниця обласного осередку Асоціації сучасного та естрадного танцю України Вікторія Сухенко.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар