Kolo.News.Ukraine.Region

20 тонн гуманітарної допомоги надіслали з Іспанії Черкасам

20 тонн гуманітарної допомоги надіслали з Іспанії Черкасам
20 тонн гуманітарної допомоги надіслали з Іспанії Черкасам Новини України 16 трав 2023 в 20:12

20 тонн гуманітарної допомоги з іспанського міста Мурсія передала для Черкащини "Асоціація українців". За час повномасштабного вторгнення це вже четверта така допомога.

Про це розповів голова громадської організації "Лад" Віталій Ілляшенко Суспільному.

З його слів, серед іншого у вантажі – дитяче харчування.

"Також є повидло, сік, кава, молоко, варення тощо. 20 тонн гуманітарної допомоги подолали чотири тисячі кілометрів на шляху до Черкас. Це все передамо дітям, багатодітним сім’ям, переселенцям, в дитячі лікарні та військовим. Ще частину передамо через декілька днів у наш Запорізький осередок, у прифронтову зону".

Доправити вантаж вдалося завдяки донатам українців, зокрема 50 тисяч гривень вдалося зібрати на танцювальному фестивалі, розповіла очільниця обласного осередку Асоціації сучасного та естрадного танцю України Вікторія Сухенко.

"У нас велика дружня танцювальна асоціація, наша танцювальна сім’я, і наразі ми всі розуміємо, наскільки українцям складно. Тому робимо все, що від нас залежить", – зазначила вона.

Нагадаємо, антибіотики, протизапальні, знеболювальні засоби, хірургічні халати та розхідні медичні апарати передав для Черкаської центральної райлікарні гуманітарний хаб "Черкаси".

Читайте також: Чеські партнери планують втілити пілотний проєкт з відновлення ушкоджених унаслідок обстрілів шкіл на Дніпропетровщині.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар