Kolo.News.Ukraine.Region

Червоний Хрест України передасть для Вінниччини 137 медичних мультифункціональних ліжок

Ліжка розмістять у закладах, де проживають особи похилого віку та люди із інвалідністю.
Ліжка розмістять у закладах, де проживають особи похилого віку та люди із інвалідністю. Новини України 25 трав 2023 в 14:04

На Вінниччині продовжують співпрацю із Товариством Червоного Хреста України у Вінницькій області. Так, із представниками організації зустрілася перший заступник начальника обласної військової адміністрації Наталія Заболотна. У ході зустрічі вдалося домовитися щодо поставок Червоним Хрестом 137 мультифункціональних медичних ліжок та матраці. Потім їх розмістять у тих закладах Вінницької області, де проживають особи похилого віку та люди із інвалідністю, які із початком повномасштабного вторгнення переїхали із інших регіонів. Про це повідомляють у Вінницькій ОВА.

-        Наразі на Вінниччині перебуває 506 таких осіб. Вони знаходяться на повному утриманні за рахунок коштів обласного бюджету, - розповіла Наталія Заболотна.

Керівниця Департаменту нагадала, що із початку повномасштабного вторгнення Вінницька область прийняла двадцять евакуаційних потягів, які прибули із зони активних бойових дій.

-        Оновлення медичних ліжок – це не лише про забезпечення якісного догляду за людиною, але й про почуття особистого комфорту. Для тих, хто перебуває далеко від дому, це вкрай необхідно. Дякую, Товариству Червоного Хреста України у Вінницькій області за постійну підтримку та результативну співпрацю, - додала Наталя Заболотна.

Раніше ми розповідали, що Одеська обласна клінічна дитяча лікарня отримає гуманітарну допомогу із іспанської Валенсії від організації “Farmamundi”.

Організація “Farmamundi” підтримує різні проекти в Україні. Пріоритетними серед них є ті, які пов’язані із медициною. Після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну “Farmamundi” відправила в Україну 186 вантажів із гуманітарною допомогою. Їх загальна вага складає 107 тонн. Відправити черговий вантаж для Одеської обласної дитячої клінічної лікарні змогли завдяки внескам Grupo Dacsa, COF de Coruña та Farmamundi.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар