Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині посилять ваговий контроль за вантажним транспортом

Проблему руйнування доріг обговорили на нараді у ОВА.
Проблему руйнування доріг обговорили на нараді у ОВА. Новини України 18 трав 2023 в 16:00

У громадах Полтавської області планують посилити ваговий контроль за автомобільним транспортом, щоб запобігти руйнуванню доріг. Для контролю громади області залучатимуть поліцейських та представників транспортної поліції. Саме вони будуть виїжджати на дороги та перевіряти ті вантажівки, вага яких набагато перевищує допустимі норми. Про це говорили на нараді у Полтавській обласній військовій адміністрації під головуванням заступника голови ОВА Максима Калініна.

-        Якщо громади потребують допомоги представників Укртрансбезпеки та поліції, вони мають подати відповідні запити до ОВА. Будемо залучати до роботи відповідні екіпажі, які проводитимуть  заходи з вагового контролю на автошляхах, щоб дозволити зберегти покриття, – запевнив Максим Калінін.

Зараз вже кілька громад на Полтавщині надали попередню згоду щодо співпраці із «Укртрансбезпекою».

На дорогах Полтавської області встановлені чотири WiM комплекси, які фіксують порушення цілодобово. Проте встановлені ці комплекси виключно на дорогах державного значення. Натомість, місцеві дороги такими комплексами не захищені. Тому деякі безвідповідальні підприємці користуються відсутністю контрою та завдають шкоди дорогам, посилаючи по них перевантажений транспорт.

-        Кожного дня працівники Укртрансбезпеки виїжджають на майданчики, де здійснюють зважування транспортних засобів і перевіряють габарит вагового контролю. Однак є й такі водії, які чекають, поки співробітники транспортної безпеки з ваговим контролем припинять перевірку і переїдуть в інше місце, -  розповів начальник відділу державного нагляду (контролю) за безпекою на транспорті у Полтавській області Дмитро Ткаченко.

Повідомляють, що з початку 2023 року правоохоронці перевірили 345 автомобілів, виявили порушення у 103 випадках, у 30 автомобілях було зафіксовано перевантаження.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі затримали заступницю міського голови, яка вимагала хабар у волонтерів.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар