Kolo.News.Ukraine.Region

Російські окупанти атакували Дніпропетровщину за допомогою дрона та артилерії

Про наслідки обстрілів повідомили у ДСНС
Про наслідки обстрілів повідомили у ДСНС Новини України 25 трав 2023 в 08:00

Увечері та вранці російські окупанти обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області – місто Нікополь та Марганецьку громаду. Про наслідки ворожих ударів повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Так, увечері ворожий дрон-камікадзе атакував Марганецьку громаду у Нікопольському районі. Влучення сталося у приватний житловий будинок, але люди вціліли. А вранці окупанти обстріляли із важкої артилерії місто Нікополь. Інформацію щодо наслідків уточнюють.

Нагадаємо, раніше на Одещині засудили до довічного позбавлення волі ворожого агента, який передавав окупантам дані щодо сил оборони у області. Прокурори у суді довели, що ексміліціонер після початку повномасштабного вторгнення був завербований представником гру рф для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Він збирав розвіддані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, обстановку в портах Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення.

На виконання завдань російських кураторів інформатор придбав три відеокамери – так звані «фотопастки», які встановив уздовж залізничних колій у передмісті Одеси для фіксування проїжджаючих вантажних потягів.

Дані, які фіксували камери, в реальному часі через мобільний додаток отримували представники спецслужб рф. На закупку та встановлення «фотопасток» агент отримав 50 тис гривень.

Також одесита за наведення ворожих ракет засудили до 15 років позбавлення волі. Прокурори у суді довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

Інформатор розвідував в Одесі і області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, їх маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ.

Він збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та вчинення щодо них інших злочинів.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар