Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві провели спеціальне погашення марки, яку присвятили Василю Кричевському

Філателістичну продукцію виготовили за ініціативи колективу музею імені Кричевського.
Важливо
Філателістичну продукцію виготовили за ініціативи колективу музею імені Кричевського. Новини України 18 трав 2023 в 18:21

У Полтаві провели спеціальне погашення марки, яке присвятили Василю Кричевському. Захід провели у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка з нагоди 150-річчя від дня народження Василя Кричевського. Про це повідомляють у Полтавській обласній військовій адміністрації.

У церемонії спецпогашення взяли участь заступник начальник Полтавської ОВА Ігор Панченко, директор краєзнавчого музею Олександр Супрунеко та керівник Полтавської філії АТ «Укрпошта» Юрій Набасов.

-        Василь Кричевський був видатною людиною, архітектором, педагогом, майстром, живописцем. І його роботи можна побачити тут, у Полтаві. Його проєкт – будинок Полтавського земства, нині це пам’ятка архітектури – Полтавський краєзнавчий музей, – зазначив під час церемонії Ігор Панченко.

Повідомляють, що виготовили філателістичну продукції у рамках проекту «Укрпошти» під назвою «Власна марка». Ініціаторами випуску марки був колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Придбати марку можна у поштовому відділенні по вулиці Пушкіна, 43.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині презентували марку, присвячену Гвардії наступу. Вона присвячена добровольцям Гвардії наступу: бійцям Національної гвардії, прикордонникам, поліцейським. Цей випуск став вже сімнадцятим за час повномасштабної війни, а спеціальне погашення провели на головному дніпровському поштамті.

Також ми розповідали, що на Вінниччині придбали два квадрокоптери та тепловізор для бійців 124-ї бригади Тро, яка воює на Херсонщині. Купили їх завдяки спільним зусиллям приватного підприємства «Золотий колос Марківка» та Вінницького обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар