Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині 44 громади виділили співфінансування на ремонт місцевих доріг

Цьогорічний ремонт доріг у області обговорили на нараді у Полтавській ОВА.
Цьогорічний ремонт доріг у області обговорили на нараді у Полтавській ОВА. Новини України 26 трав 2023 в 13:00

На Полтавщині цього року планують одержати із Державного дорожнього фонду надходження у сумі близько 950 мільйонів гривень, які спрямують на ремонт місцевих доріг. Майже 757 мільйонів з цієї суми підуть на середні, поточні та капітальні ремонти доріг місцевого значення. Це, зокрема, наступні дороги: Миргород – Велика Багачка – Байрак – Поділ, Мала Рублівка – Рунівщина – /М-03/, Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч та Мостовівщина – Великі Кринки – Глобине. Також планують відремонтувати п'ять мостів на автодорозі Чорнухи – Лубни. Про це розповів в.о. директора державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Михайло Суржко під час засідання постійної комісії обласної ради. Про це повідомляють на сайті Полтавської ОВА.

-        Для збільшення обсягів ремонтних робіт та для забезпечення проїзду критичними ділянками ведемо плідну співпрацю з громадами. Пропонуємо долучатися до співфінансування на умовах 50*50% з Агентством. Є громади, які виділяють більше грошей. 44 територіальні громади перерахували вже майже 163 млн грн, - розповів Михайло Суржко.

Керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у ході комісії висловив пропозицію щодо ремонту на умовах спів фінансування і доріг державного значення, які проходять через громади. Він запропонував схему, за якої 50 відсотків суми виділяють субвенцією із державного бюджету, 25 відсотків – із обласного,  ще 25 відсотків – з бюджету місцевої громади. Зокрема, за таким принципом вже відновлювати дорогу державного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський, яка проходить через Полтаву. Щоправда, тоді інші 50 відсотків суми профінансував бюджет області, оскільки місто не виконало своїх зобовязань.

Раніше ми розповідали, що на Полтавщині майже рік працює релоковане підприємство із Харківщини.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар