Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині з початку року 14 людей загинули на водоймах області

Цього року кількість летальних випадків на воді більша на 29 відсотків за минулорічні показники.
Цього року кількість летальних випадків на воді більша на 29 відсотків за минулорічні показники. Новини України 26 трав 2023 в 15:00

На водоймах Полтавської області з початку року загинули 14 людей. Ця цифра на 29 відсотків більша за показник минулого року. Про це розповів заступник керівника ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Гришанін під чат брифінгу у офіційному медіацентрі Полтавщини.  Про це пишуть на сайті Полтавської ОВА.

-        Лише в травні цього року на водних об’єктах Полтавщини загинули 6 людей. Якщо порівнювати з травнем 2022 року, то тоді загинула лише одна людина. Один із прикрих випадків стався 11 травня цього року на території Решетилівської громади, коли під час риболовлі загинули син та батько. Майже всі випадки загибелі на воді відбувалися поза межами спеціально облаштованих для купання місць, – повідомив журналістам Володимир Гришанін.

Щоб зменшити кількість таких випадків, рятувальники проводять комплекс заходів профілактики. Зокрема, представники ДСНС направили листи усім керівникам громад області. У них запропонували визначити місця масового відпочинку на водних об’єктах. Наразі таких місць масового відпочинку у області 38.

Також Володимир Гришанін розповів, що із початку року рятувально-водолазні служби провели 78 обстежень акваторії водойм у відведених для купання місцях. Після відповідної перевірки надали паспорти водної частини пляжу.

Раніше ми розповідали, що на Вінниччині Червоний Хрест передасть 137 медичних мультифункціональних ліжок для закладів, у яких перебувають внутрішньо переміщені особи.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар