Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці обласну лікарню імені Пирогова обладнали найбільшим в області укриттям (ФОТО)

В укритті можуть розміститися близько 500 людей.
В укритті можуть розміститися близько 500 людей. Новини України 26 трав 2023 в 09:00

Найбільше у Вінницькій області укриття облаштували у обласній лікарні імені Миколи Пирогова. Цього тижня у ньому побували начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов та голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий. Вони оглянули відремонтоване приміщення, на яке із обласного бюджету виділили 3,4 мільйони гривень. До цього укриття тривалий час не використовувалося і перебувало у аварійному стані. Про це повідомляють на сайті Вінницької ОВА.

У ході проведення ремонтних робіт в укритті установили вентиляційну систему, провели водопостачання та водовідведення, відремонтували покрівлю, замінили та відремонтували вікна і двері та оздобили стіни.

-        Зараз укриття облаштоване всім необхідним. У центральному залі розміщені ліжка для пацієнтів, місця для сидіння, необхідні медичні меблі та санвузли. Важливо, що для екстрених випадків тут обладнано малу операційну залу та перев’язувальну, - розповів Сергій Борзов. 

Загальна площа сховища складає понад 530 квадратних метрів, у разі потреби тут можуть розмістити близько 500 людей. У приміщенні створений запас ліків, питної та технічної води, є необхідні засоби пожежогасіння.

Раніше ми розповідали, що у коледжі на Вінниччині готують помічників фельдшерів екстреної допомоги. На базі Могилів-Подільського медичного коледжу віднедавна почали готувати помічників фельдшерів екстреної допомоги. В Україні підготовку таких спеціалістів проводять лише три заклади.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар