Kolo.News.Ukraine.Region

Захисник з Вінниці отримав нагороду від Президента

Захисник з Вінниці отримав нагороду від Президента
Вибір редакції
Захисник з Вінниці отримав нагороду від Президента Новини України 17 серп 2023 в 16:00

Вінничанина Сергія Жука нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це повідомив Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Державну нагороду 26-річному військовому вручив особисто Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину.

Наразі Сергій Жук захищає нашу державу на східному напрямку в складі окремої штурмової бригади, яка сформована ветеранами «Азову».

Це вже друга відзнака, яку отримав воїн. Раніше Сергій Жук був нагороджений «Золотим хрестом».

«Щиро вітаю з отриманням почесної нагороди! Дякую за мужність, вірність та патріотизм! Слава Україні! Слава Героям!» - підкреслив очільник області.

Додамо, Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 130 військовослужбовців, серед яких 71 – посмертно.

Відповідний указ №490/2023 опублікований на сайті глави держави.

Як зазначається в документі, нагороди присвоєно «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку».

Нагадаємо, що в Одеській області правоохоронці затримали керівника місцевої громадської організації, який за хабар впливав на військкомат, щоб допомогти громадянам уникнути мобілізації. За свої послуги він вимагав 8 тисяч доларів США. За цю суму фігурант мав вплинути на уповноважених осіб одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. З цією особою підозрюваний повинен був вирішити питання зняття з військового обліку громадянина призовного віку за станом здоров’я та виготовлення відповідних документів.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар