Kolo.News.Ukraine.Region

На одеському узбережжі знищили міну, яку винесло внаслідок руйнування Каховської ГЕС

На одеському узбережжі знищили міну, яку винесло внаслідок руйнування Каховської ГЕС
На одеському узбережжі знищили міну, яку винесло внаслідок руйнування Каховської ГЕС Новини України 08 черв 2023 в 19:01

Внаслідок прориву води після підриву російськими окупаційними військами Каховської ГЕС стрімкою течією сміття, уламки різних предметів, човни, навіть будівельні конструкції несе річкою Дніпро і частково винесло в Чорне море.

Про це повідомляє ОК "Південь".

Потоками також позривало мінно-вибухові загородження, які окупанти облаштовували на лівому березі. Наразі велика кількість мін дрейфує у воді за течією. Одну з таких протидесантних мін викинуло на берег Одещини. Її знищили Сили оборони України.

"В умовах розвитку надзвичайної ситуації, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС, посилено мінну небезпеку як вздовж берегів Дніпра, Дніпро-Бузького лиману та всього чорноморського узбережжя Миколаївщини і Одещини", - зазначили військові.

Місцева влада просить мешканців області та гостей утриматись від прогулянок узбережжям та пляжами.

"Усі служби працюють над ліквідацією наслідків чергового злочину рф. Ситуація в Одеській області повністю контрольована", - повідомив керівник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Нагадаємо, 6 червня російські війська зсередини підірвали конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар