Kolo.News.Ukraine.Region

Як Одещина підтримує Херсонщину: допомога у порятунку людей, направлені вантажі із водою та гуманітарною допомогою

Одесити на Херсонщині рятують і людей і тварин
ТОП Тема
Одесити на Херсонщині рятують і людей і тварин Новини України 09 черв 2023 в 13:02

 Одеська область продовжує допомагати Херсонщині, яка постраждала внаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами. У складі зведеного загону до Херсонської області вирушили рятувальники та поліцейські із Одещини. Вони рятують людей і тварин із підтоплених районів Херсонської області. У першу чергу допомогу надають літнім людям, сім’ям із дітьми, інвалідам. Також до порятунку людей долучились працівники «Рятувально-водолазної служби» і одеські волонтери. Про це повідомляють у Одеській обласній військовій адміністрації.

Також усі райони Одеської області допомагають у забезпеченні жителів Херсонщини бутильованою питною водою. Крім цього, до Херсонської області направили гуманітарний вантаж, до якого увійшли продукти харчування, які можна швидко приготувати, засоби гігієни, миючі засоби тощо.

Для допомоги у подолання наслідків терористичного акту на Каховській ГЕС на Херсонщину відправили надувні човни і мотори до них та катери. Також допомагатиме херсонцям спеціалізована бригада, яка має мотопомпи та насоси для відкачування води.

Одесити допомагають і людям, і постраждалим внаслідок теракту тваринам. Так, одними із перших прийшли на допомогу працівники комунального підприємства «Муніципальний центр екологічної безпеки», а також ГО «Закон природи» і  ГО «Animal SOS Одеса». Вони у зв’язку із підтопленням. здійснили евакуацію безпритульних тварин із Херсону до Одеси. Врятувати вдалося більше шістдесяти тварин, для більшості із яких вже знайшли нових господарів на Одещині.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині через підрив Каховської ГЕС почався масовий мор риби.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар