Kolo.News.Ukraine.Region

Володимир Зеленський провів на Дніпропетровщині нараду щодо забезпечення області водою

Під час наради за участю президента обговорювали забезпечення міст на Дніпропетровщині питною водою
ТОП Тема
Під час наради за участю президента обговорювали забезпечення міст на Дніпропетровщині питною водою Новини України 09 черв 2023 в 10:12

У Кривому Розі відбулася нарада під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Керівник держави провів її під час робочої поїздки Дніпропетровщиною. Під час наради обговорювали питання водозабезпечення області. Зокрема, реалізацію проектів магістральних водогонів, які мають замінити ті, що живилися із Каховського водосховища. Про це повідомили на сторінці Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Під час наради Сергій Лисак,начальник Дніпропетровської ОВА, зазначив, що внаслідок підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС проблеми із забезпеченням питною водою відчули жителі Нікополя, Покрова, Марганця та Кривого Рогу. У Марганці та Покрові була припинена робота водоканалів. У цих містах здійснюють підвезення води автомобільним та залізничним транспортом.

Олександр Кубраков, віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури у ході наради доповів, що є проекти будівництва водогонів сполученням Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь та Хортиця – Томаківка. Після реалізації цих проектів люди у постраждалих регіонах будуть забезпечені водою. Також планують провести реконструкцію наявних водогонів і розширити мережу свердловин на Дніпропетровщині.

Заслухавши доповіді, Володимир Зеленський доручив залучити додаткову техніку, за допомогою якої можна буде підвозити воду у населені пункти, які цього потребують.

Раніше Володимир Зеленський провів нараду із військовими на Одещині.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар