Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині обговорили проблеми переселенців та способи їх вирішення

Під час зустрічі зокрема говорили про постійне житло та роботу для переселенців.
Під час зустрічі зокрема говорили про постійне житло та роботу для переселенців. Новини України 10 черв 2023 в 15:02

Катерина Колтунова, заступниця керівника Кіровоградської обласної військової адміністрації, провела зустріч із Мішель Альфаро, головою саб-офісу Представництва Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. Під час зустрічі учасники обговорили співпрацю між ОВА та Представництвом і проблемні питання, із якими стикають внутрішньо переміщені особи. Про це повідомили на сторінці Кіровоградської обласної військової адміністрації у соціальній мережі Facebook.

 Під час розмови Мішель Альфаро говорила про те, що УВКБ ООН робить акцент на реалізації довгострокових проектів, які пов’язані, до прикладу, із навчанням внутрішньо переміщених осіб, отримання ними нових спеціальностей та перспективи облаштування власного житла. Альфаро додала, що від обласної військової адміністрації чекають на пропозиції щодо вирішення цих питань. Адже облаштування місць компактного проживання для ВПО є лише тимчасовим рішення. А в УВКБ ООН ставлять за мету, щоб люди мали власне житло та постійну роботу.

У свою чергу, Катерина Колтунова зазначила, що, у першу чергу, слід скласти перелік можливостей та способів вирішення питання фінансування зведення або ремонту житла для переселенців. Вона наголосила, що влада у Кіровоградській області щодня працює над тим, щоб люди, які обрали регіон для проживання, почувалися ніби вдома. Окрім питань житла та роботи, значної уваги приділяють ментальному здоров’ю: у області створили психологічні хаби, у яких працюють як із переселенцями, так із родинами військових та усіма, хто постраждав внаслідок російського вторгнення в Україну.

Раніше ми повідомляли, що у Олександрії на Кіровоградщині готові прийняти людей і тварин із підтоплених районів Херсонщини.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар