Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині пообіцяли надати житло або грошову компенсацію постраждалим внаслідок нічної атаки з боку російських окупантів

Під час наради обговорили проблеми людей, які втратили житло
Під час наради обговорили проблеми людей, які втратили житло Новини України 10 черв 2023 в 18:22

Усі жителі Білгород-Дністровського, які постраждали внаслідок нічної атаки з боку російської федерації, отримали медичну допомогу. Також людям із будинків, які були зруйновані внаслідок ударів, запропонували розселення та організували для них гаряче харчування. Олег Кіпер, начальник Одеської ОВА у дописі на сторінці у соціальній мережі Facebook запевнив, що ніхто із людей не залишиться без даху над головою.  

За словами очільника області, коли будуть розібрані завали і проведені необхідні експертизи, те житло, яке можна буде відновити, відремонтують. Якщо відновити житло не буде можливості, постраждалі родини отримають нове або компенсацію.

Також 10 червня Олек Кіпер провів нараду щодо ліквідації наслідків обстрілу безпілотниками та крилатими ракетами Одеси та Одещини. Під час наради особливу увагу присвятили питанню розміщення постраждалих та їх соціальній підтримці.

Крім цього, під час наради обговорили стан екологічної безпеки на території Одещини після підриву російськими окупантами греблі на Каховській ГЕС. Констатували, що засмічення розповсюджується узбережжям Одеської області. Військові вирішують проблеми, пов’язані із мінною безпекою, комунальні служби задіяні до прибирання сміття, яке виносить на берег, моніторинг стану води у морі проводять екологи, а ветеринари контролюють стан епізоотичної безпеки. Загалом, ситуація у області лишається контрольованою.

Нагадаємо, раніше на Одеському узбережжі знищили міну, яку принесло туди після підриву дамби Каховської ГЕС. З огляду на це місцева влада прохає жителів Одещини та гостей області утриматися від прогулянок пляжами чи узбережжям моря.

 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар