Kolo.News.Ukraine.Region

В Умані на Черкащині ліквідовують наслідки «прильотів» двох російських «Калібрів»

Російські окупанти воюють із цивільною інфраструктурою
Російські окупанти воюють із цивільною інфраструктурою Новини України 09 черв 2023 в 15:19

У четвер, 8-го червня, російські окупанти завдали ракетного удару по місту Умань на Черкащині. Двома ракетами типу «Калібр» росіяни влучили у цивільні об’єкти – автомобільну мийку та порожній цех одного із сільськогосподарських підприємств. Внаслідок «прильотів» зруйнована інфраструктура та є поранені серед цивільного населення. Про це повідомив керівник Черкаської обласної державної адміністрації Ігор Табурець у соціальній мережі Facebook.

Удар по автомийці прийшовся по жвавій вулиці, на які розташовані магазини. Там, на щастя, вже не було працівників, тому що заклади вчасно закрилися. Проте уламки та вибухова хвиля завдали пошкоджень сусіднім будівлям.

Внаслідок ракетного удару десятеро містян звернулися за медичною допомогою. Двоє із них досі  перебувають у медичному закладі. Одну із жінок вдалося врятувати лише тому, що поруч проходив військовий, який мав із собою аптечку. Він вчасно надав потерпілій домедичну допомогу та наклав турнікет. Зараз жінка перебуває у лікарні у тяжкому стані. Іще у однієї жінки – стан середньої тяжкості, їй також надають усю необхідну допомогу.

-        Дякую рятувальникам, медикам і правоохоронцям за роботу! Тримаймось і підтримуймо один одного! – написав Табурець.

Нагадаємо, над Дніпропетровщиною сили ППО збили безпілотник та дві ракети. Їх уламки при падінні пошкодили приватні житлові будинки, автівку та газопровід.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар