Kolo.News.Ukraine.Region

14 червня у Кривому Розі оголошено День жалоби, – Олександр Вілкул

14 червня у Кривому Розі оголошено День жалоби, – Олександр Вілкул
ТОП Тема
14 червня у Кривому Розі оголошено День жалоби, – Олександр Вілкул Новини України 14 черв 2023 в 09:00

Сьогодні, 14 червня, у Кривому Розі оголошено День жалоби. Про це під час вечірнього брифінгу повідомив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Нагадаємо, у Кривому Розі під удар шести ракет потрапили п'ять мирних об'єктів, які не мають жодного відношення до військових.

«Ворог завдав удару по п'ятиповерховому житловому будинку, також від ударів постраждали транспортне підприємство, складське приміщення, в якому зберігалася звичайна вода та різні напої, інші цивільні об'єкти. Ворог вбив 11 мирних людей. Четверо загинули у п'ятиповерхівці, тіла ще сімох було виявлено під завалами будівлі складських приміщень. Постраждали 36 осіб, 12 зараз перебувають у лікарнях. Стан двох вкрай важкий, восьми - важкий, двох - середньої важкості. Лікарі надають постраждалим усю необхідну допомогу і борються за їхнє життя», – розповів голова Ради оборони області.

Внаслідок влучень ушкодження отримали понад 70 житлових будинків. Серед них - 7 дев'ятиповерхових, 8 чотириповерхових, 55 п'ятиповерхових. Також постраждали три школи, три будівлі ще двох навчальних закладів – Педуніверситету та ПТУ №45, гуртожиток. За даними на цей момент постраждали близько 400 квартир, від вибухів вибито понад 1300 вікон у квартирах та під'їздах. На 10 будинках постраждали дахи.

Одразу після ворожої атаки на місця влучень були направлені пожежники, рятувальники та оперативні служби міста. З палаючої п'ятиповерхівки вдалося евакуювати 12 осіб, у тому числі тримісячну дитину. Рятувальникам допомагали й місцеві мешканці.

Читайте також: У Кропивницькому встановлять меморіальну дошку полеглому воїну

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар