Kolo.News.Ukraine.Region

Вінниччина приєднується до Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська

Створення Координаційної ради обговорили у Вінницькій ОВА
Створення Координаційної ради обговорили у Вінницькій ОВА Новини України 10 черв 2023 в 13:41

У Вінницькій області створять Координаційну раду, яка буде займатися охороною психічного здоров’я. Таким чином на Вінниччині підтримали ініціативу Першої леді України Олени Зеленської щодо створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Про це повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Перший заступник начальника ОВА Наталя Заболотна відзначила, що створення такої програми є особливо актуальним в умовах війни та подякувала Першій леді за таку ініціативу.

Наталя Заболотна також зауважила, що такий компонент, як ментальне здоровя, є важливим у освіті, соціальній сфері, у секторі безпеки та оборони, культурній галузі.

-        Психосоціальні послуги мають бути доступними усюди, куди б не звернулася людина: лікарні, школі, центрі зайнятості, поліції, податковій тощо, - подала перший заступник начальника ОВА.

До створення Координаційної ради будуть залучені структурні підрозділи та профільні служби Вінницької ОВА, спеціалісти із різних галузей та громадські організації. В результаті очікують отримати позитивний ефект міжгалузевої співпраці. За висловом Наталії Заболотної, нація буде тим стійкішою та незламнішою, чим кращим буде ментальне здоровя громадян.

Нагадаємо, раніше у місті Одеса запрацював сучасний реабілітаційний центр, у якому надають допомогу пораненим військовослужбовцям. Відкрили його на базі одного із комунальних медичних закладів обласного підпорядкування.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар