Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині готують кризових консультантів, які допомагатимуть дітям та їх родинам у стресових ситуаціях

Необхідні знання та навички майбутнім консультантам передає сертифікований тренер.
Необхідні знання та навички майбутнім консультантам передає сертифікований тренер. Новини України 17 черв 2023 в 17:41

У Кіровоградській області за сприяння Дитячого фонду ООН «Юнісеф» проводять підготовку вже п’ятої групи кризових консультантів, які будуть надавати допсихологічну допомогу дітям та їх сім’ям у стресових ситуаціях. Про це повідомили у Кіровоградській обласній державній адміністрації.

Впродовж шести занять 17 слухачів навчають способам виведення людей зі стану гострого стресу. У групі консультантів – не лише професійні психологи, а й люди, які є представниками громадських організацій, які займаються допомогою тим, хто постраждав від вторгнення російських окупантів в України. Вони допомагають внутрішньопереміщеним особам, дітям військових тощо. Ділиться необхідними знаннями та навичками Андрій Фоменко, який є сертифікованим тренером. Він розповідає про кризу та стрес, які виникають у постраждалих під час надзвичайних подій. Про надання психологічної допомоги, про принципи психологічної гігієни та багато іншого.

Проводять навчання у рамках проекту  «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні».

Нагадаємо, на Одещині пообіцяли надати житло або грошову компенсацію постраждалим внаслідок нічної атаки російських окупантів.

У Одеській ОВА повідомили, що рішення приймуть після того, коли будуть розібрані завали та проведені усі необхідні експертизи. Житло, яке вдасться – відновлять. Якщо зробити це буде неможливо, людям запропонують нові квартири або компенсацію за втрачені домівки.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар