Kolo.News.Ukraine.Region

Жителі Дніпра отримають компенсацію на перехід на індивідуальне опалення

Жителі Дніпра отримають компенсацію на перехід на індивідуальне опалення
Жителі Дніпра отримають компенсацію на перехід на індивідуальне опалення Новини України 21 черв 2023 в 15:00

Дніпрянам компенсують до 100 тисяч гривень витрат, пов’язаних з переходом на індивідуальне опалення.

Депутати Дніпра ухвалили виплати грошової компенсації містянам за їхні витрати, пов’язані з переходом на індивідуальне опалення. Йдеться про отримання технічних умов на встановлення альтернативних джерел опалення та закупівлю відповідного обладнання.

За це проголосували під час 38-ї чергової сесії міської ради 21 червня.

«Якщо у вас є підтверджувальні документи, чеки, звертайтеся до профільної комісії та департаменту житлового господарства. І після того, як ці органи ухвалять рішення, ви зможете отримати суму компенсації», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Так гранична сума сягає 100 тис. грн, і у переважній більшості випадків ці гроші повністю покривають витрати людей на перехід на індивідуальне опалення.

До слова, досвід Дніпра переймає й Івано-Франківськ. Там на найближчому виконкомі затвердять механізм та процедуру нарахування виплат у розмірі 50 тисяч на заміну внутрішніх, зовнішніх мереж та встановлення індивідуального опалення.

«Це тільки перша черга. Ми взяли досвід міста Дніпра, розбили мікрорайон на черги. Насправді треба відключити більше 100 будинків. Місто розуміє цю проблему. Для міського бюджету це будуть великі видатки, однак ці виплати – суттєва допомога кожній родині», – зазначили в міській раді Івано-Франківська.

 Читайте також: Із Вінниччини до Херсону направили техніку та працівників для ліквідації наслідків підтоплення

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар