Kolo.News.Ukraine.Region

У Кропивницькому волонтери на велосипедах доставляють маломобільним групам населення їжу, ліки та засоби гігієни

Велосипеди - і зручні, і економні, і екологічні
ТОП Тема
Велосипеди - і зручні, і економні, і екологічні Новини України 18 черв 2023 в 12:59

У місті Кропивницький велосипед використовують не просто як транспортний засіб для пересування. Для членів організації "Мобільна волонтерська група" він став надійним помічником, можна навіть сказати – місточком для комунікації. Адже саме на велосипедах волонтери організації привозять представникам маломобільних груп населення їжу, ліки, засоби для особистої гігієни тощо. Завдяки велосипедам робити це у масштабах Кропивницького і економічно, і екологічно, і безпечно. Про це розповідають на сторінці громадської організації «Мобільна волонтерська група».

Крім цього, велосипеди допомагають інтегруватися у громади внутрішньо переміщеним особам. А ще – полегшують перехід до цивільного життя для ветеранів та ветераном російсько-української війни.

Фасилітатор груп самодопомоги Сергій Нога зазначає, що велосипед не лише дає необхідні кардіонавантаження (це допомагає зміцнити серцевий м’яз), а ще й дозволяє підвищити тонус судин. Крім цього, прогулянки на велосипеді допомагають боротися  зі стресом та відволікатися від надокучливих думок.

Волонтери щиро дякують за надані велосипеди ТОВ «Лісове господарство «Ліс» зі Словенії і громадській організації «ФОРЗА», співініціатору кампанії #BikesForUkraine.

Раніше ми розповідали, що у місті Олександрія на Кіровоградщині готові прийняти до трьохсот людей із районів Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Також представники місцевої громадської організації «Зоодопомога» обіцяли подбати і про тварин із зони підтоплення.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар