Kolo.News.Ukraine.Region

У Одеській області запрацював кулінарний хаб, у якому навчатимуть шкільних кухарів

Тепер для школярів готуватимуть не тільки смачні, але й корисні страви
Тепер для школярів готуватимуть не тільки смачні, але й корисні страви Новини України 26 черв 2023 в 16:02

В Україні створюють центри підготовки кухарів, які працюють у закладах освіти, у трьох областях України. До їх переліку увійшла і Одещина. Там 26-го червня відкрили кулінарний хаб, створений у «Одеському центрі професійно-технічної освіти». Про це повідомили на сторінці Одеської обласної військової адміністрації у соціальній мережі Facebook.

Так звані, «агенти змін», у цьому кулінарному хабові, використовуючи сучасне та технологічне обладнання будуть навчати шкільних кухарів із усієї Одеської області. Адже пріоритетом української держави є збереження здоров’я майбутнього нації – дітей.

Заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин зазначає, що у області триває модернізація та оновлення харчових блоків у школах та інших закладах освіти. А тепер буде відбуватися і відповідно перенавчання кухарів, підготовка нових професійних кадрів. За словами Романа Григоришина, у приготуванні їжі для школярів кухарі мають вийти на якісно новий рівень, щоб обід у шкільній їдальні був не лише смачним та красивим, але й корисним.

-        Попри війну, Реформа системи шкільного харчування під егідою Олени Зеленської має значні успіхи. І це лише початок, - висловив впевненість Роман Григоришин.

Нагадаємо, раніше у Полтаві понад 300 людей долучилися до фізкультурно-оздоровчого заходу «Активні парки – забіг Полтавщина». При цьому наймолодшому учаснику забігу було 5 років, а найстаршому – 78. Кожен із бігунів, який подолав дистанцію у 5 кілометрів на фініші отримав медаль. Організували і провели захід захід Міністерство молоді та спорту України, Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та обласний центр «Спорт для всіх».



0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар