Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах вручили відзнаки школярам-відмінникам із захисту України

У Черкасах вручили відзнаки школярам-відмінникам із захисту України
У Черкасах вручили відзнаки школярам-відмінникам із захисту України Новини України 29 черв 2023 в 10:39

В Черкаській області відзначили учнів, які на відмінно опанували предмет «Захист України» та пройшли вишкіл.  Цьогоріч відмінники захисту України –  це 62 школярів Черкащини, повідомили в Черкаській обласній військові адміністрації.

Мотивувальні відзнаки їм вручив очільник області Ігор Табурець разом із головним сержантом ЗСУ, воїном-кіборгом Олександром Кутнім.

  Ці хлопці і дівчата – це нове покоління українців, – наголосив очільник області.- Діти, які знають ціну нашої свободи та незалежності, які на власні очі бачать приклади справжнього героїзму та гідності.  Дякую кожному за наполегливість у навчанні та патріотизм!

Нагадаємо, вручення цієї відзнаки започатковано на Черкащині ще у 2015 році. Відтоді такі мотивувальні нагороди вже отримали понад 700 школярів.

Традиційно відзнаку вручають  учням 10-11 класів закладів загальної середньої освіти та учням І-ІІ курсів закладів професійно-технічної освіти, які за період навчання досягли найкращих результатів у вивченні предмета «Захист України» за результатами семестрового, річного оцінювання та виконання програмових нормативів на 12 балів.

Нагадаємо, мережа магазинів «Аврора», заснована у Полтаві, допомагає відбувати будинок Сашка з Миколаївщини, який став героєм кліпу Imagine Dragons. Зокрема, підліток із Новогригорівки знявся у кліпі музикантів на пісню Crushed. Режисер Тай Арнольд особисто познайомився із Сашком та вмовив його стати героєм відеороботи Imagine Dragons. Таким чином світ побачив масштаби руйнувань, які завдали російські окупанти, та дізнався історію 14-річного підлітка.

Читайте також: Понад 10 тисяч школярів Полтавщини через війну навчаються за кордоном

 

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар