Kolo.News.Ukraine.Region

Через неналежний стан укриттів, у Дніпрі карають відповідальних посадовців

Через неналежний стан укриттів, у Дніпрі карають відповідальних посадовців
Через неналежний стан укриттів, у Дніпрі карають відповідальних посадовців Новини України 29 черв 2023 в 15:00

У червні на Дніпропетровщині проходили перевірки стану укриттів. Комісія виявила недопрацювання у Дніпрі. Через це від роботи на час службового розслідування відсторонили заступника міського голови Михайла Лисенка. Звільнено начальника управління з питань цивільного захисту міськради Андрія Газіна. Його керівник, директор відповідного департаменту Одександр Чудновський, отримав догану.

Інформацію оприлюднили на сайті Дніпропетровської ОВА.

«У Дніпропетровській області понад 3500 укриттів. Всі вони мають бути доступними для людей. У будь-який час та за будь-яких обставин. Без жодних «але». Тим паче через півтора роки війни, – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – У червні провели перевірки захисних споруд регіону. Комісії з’ясовували, в якому вони стані. Є недоліки у Дніпрі».

Він додав, що шляхи вирішення проблеми пропрацювали спільно з представниками місцевої влади. Були прийняті рішення щодо відповідальних осіб.

«Задача міської влади – виправити ситуацію до кінця липня. Результат перевірить комісія. В цілому періодичні інспекції сховищ зробимо правилом», – підкреслив Сергій Лисак.

За словами очільника Дніпра Бориса Філатова, на чергову сесію міськради винесуть рішення про виділення ще 200 млн грн для обладнання, ремонту і реконструкції сховищ та укриттів.

«Є й мобільні укриття – бетонні споруди, які розташовані біля зупинок громадського транспорту. Зараз їх десь 60. Але ми також виділяємо додатково кошти. Будемо ще 50 цих мобільних укриттів розміщувати по всьому місту», – розповів він.

Читайте також: Вінниця стала першим містом в Україні, де запроваджується система автоматичного відкриття укриттів

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар