Kolo.News.Ukraine.Region

У Гайвороні на Кіровоградщині підтвердили сказ у собаки, яка покусала 5-х людей

У Гайвороні на Кіровоградщині підтвердили сказ у собаки, яка покусала 5-х людей
У Гайвороні на Кіровоградщині підтвердили сказ у собаки, яка покусала 5-х людей Новини України 16 черв 2023 в 07:21

У місті Гайворон Кіровоградської області підтвердили сказ у безпритульної собаки. Покусані п'ятеро людей, їм радять вводити вакцину проти сказу.

Про це розповіла речниця Держпродспоживслужби в області Наталія Шевченко Суспільному.

За словами Наталії Шевченко, рішення про вакцинацію люди ухвалять з лікарями: "

Річ у тому, що це важкий фізично і довгий курс лікування, який триває декілька місяців, але коли покусала інфікована тварина, ми однозначно радимо вакцинуватись".

У Гайвороні проведуть засідання місцевої державної протиепізоотичної комісії. Зокрема там визначать "територію загрозливої зони":

"Тобто прилеглу до місця, де виявили цього скаженого собаку, територію. На ній в обов'язковому порядку безплатно зроблять щеплення проти сказу усім домашнім собакам та котам".

Пса знайшли поблизу Гайворонського політехнічного коледжу, також його бачили на вулиці Хмельницького, сказав голова міськради Гайворона Роман Волуйко.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком запалення головного мозку зі швидким ураженням центральної нервової системи. У разі несвоєчасного проведення профілактичних щеплень та зволікання з наданням медичної та ветеринарної допомоги смерть людини та тварини неминуча.

За даними Наталії Шевченко, протягом 2022 року в області зафіксували 36 випадків захворювання на сказ котів, лисиць та собак, у 2021 — 43 випадки.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині цьогоріч підтвердили 13 випадків сказу тварин. У разі укусу такою твариною людини, єдиний метод уникнути зараження – щеплення.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар