Kolo.News.Ukraine.Region

На Черкащині ще одна громада перейшла до ПЦУ

На Черкащині ще одна громада перейшла до ПЦУ
На Черкащині ще одна громада перейшла до ПЦУ Новини України 01 лип 2023 в 18:53

Релігійна громада села Тальянки Звенигородського району Черкаської області ухвалила рішення перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомив заступник міського голови Тального Юрій Свідерський.

“Релігійна громада села Тальянки провела збори й абсолютною більшістю голосів ухвалила рішення про перехід до лав ПЦУ. Збори провели дуже грамотно, з урахуванням усіх юридичних тонкощів. Священника Івана Яводчака, який 17 років проводив у храмі Покрови богослужіння, на зборах не було”, - розповів Свідерський.

За його словами, більшість церков у Тальнівській громаді вже перешли до ПЦУ. У Московського патріархату залишилося 6 храмів — два в Тальному й у селах Леґедзине, Вишнопіль, Лісове й Кобринова Гребля.

Храм Покрови у Тальянках вважається одним із трьох найстаріших у Тальнівській громаді. Його збудували 1908 року.

Нагадаємо, парафіяни Свято-Стрітенської парафії УПЦ МП на Черкащині днями напали на відеооператора місцевого видання «18000» Максима Ткаченка. Представнику ЗМІ травмували пальці рук та пошкодили редакційну техніку. За фактом перешкоджання журналістській діяльності правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар