Kolo.News.Ukraine.Region

На світанку ворог знов намагався обстріляти Одещину

На світанку ворог знов намагався обстріляти Одещину
На світанку ворог знов намагався обстріляти Одещину Новини України 02 лип 2023 в 08:09

У ніч на 2 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну іранськими ударними дронами типу «Shahed» та трьома крилатими ракетами «Калібр».

Ракетну атаку ворог спрямував по Одещині і Миколаївщині, повідомили в ОК “Південь”.

Пуски восьми «шахедів» здійснювались з південно-східного напрямку, «Калібрів», відповідно, з Чорного моря. Ближче до світанку було зафіксовано активність і тактичної, і стратегічної ворожої авіації. Водночас в Чорному морі збільшено кількість ракетоносіїв до трьох – на бойове чергування до 2 підводних додатково виведено 1 надводний. Сумарний залп «Калібрів» зріс до 16.

"Усі повітряні цілі – 8 ударних БпЛА типу «Shahed» та 3 крилаті ракети «Калібр» знищено нашими воїнами. Близько опівночі над Миколаївщиною влучно відпрацьовано по 2 ударних дронах типу «Shahed-136»", - повідомили в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, вночі 1 липня російські загарбники обстріляли з важкої артилерії Дніпропетровщину. В Марганецьку громаду Нікопольського району прилетіло з півдесятка снарядів.

В ніч на 26 червня російські окупанти атакували Україну з ракетами «Калібр», які запустили із акваторії Чорного моря. Також під час атаки ворог знову використав іранські ударні дрони типу «Шахед». Під час удару ворог намагався використати природнє «прикриття» у вигляді потужного шторму та грози. Відбили атаку українські сили протиповітряної оборони. Зокрема, над Одещиною вдалося збити дві ракети «Калібр» та чотири дрони-камікадзе. При цьому одна з ворожих ракет влучила у приміщення складу, розташоване у Одеському районі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар