Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах відбулося свято для діток військових, переселенців та тих, що проходять реабілітацію

У Черкасах відбулося свято для діток військових, переселенців та тих, що проходять реабілітацію
У Черкасах відбулося свято для діток військових, переселенців та тих, що проходять реабілітацію Новини України 03 черв 2023 в 15:00

Діти ВПО, військовополонених захисників, а також маленькі черкащани, що проходили реабілітацію в комунальних санаторіях взяли участь у пізнавально-розважальних заходах, які організувала Черкаська обласна рада разом із представниками місцевого бізнесу та рятувальниками. Про це розповіли в Черкаській обласній раді.

«Підступна війна забрала в цих дітей найрідніших, залишила без нормального дитинства. Тож ми разом із командою, приватним бізнесом та рятувальниками хотіли створити для них безпечний, цікавий і насичений позитивними емоціями день. До слова, це вже не перший подібний захід, який організовуємо і продовжимо працювати в цьому напрямку, аби вони відчували, що Черкащина про них піклується», – прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Близько 150 дітей займалися в семи різних локаціях. Зокрема, фахівці Черкаської школи бойового гопаку розповідали малечі про важливість цього національного танцю та провели майстер клас. Діти з радістю вчилися управлятися з шаблею та іншими знаряддями.

Піротехніки ДСНС у Черкаській області пояснювали що таке вибухонебезпечні предмети і як з ними треба поводитися.

Однією з найцікавіших була локація пожежників. Діти наввипередки старалися посидіти на водійському місці спецтранспорту і приміряти важкий костюм. Дехто терпляче витримував і вагу кисневого балона.

Під час заходу діяли і творчі локації. Охочим робили тимчасові тату з блискітками, а самостійно малеча розмалювала футболки. Координували й направляли цей процес працівники обласного центру роботи з обдарованими дітьми.

Читайте також: 35 закладів охорони здоров’я Полтавської області отримають чергову вартісну гуманітарну допомогу від ЮНІСЕФ

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар