Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині за час пандемії коронавірусу перехворіли 17 відсотків від усього населення області

Про те, як пройшла пандемія у  області, говорили у Полтавській ОВА
Про те, як пройшла пандемія у  області, говорили у Полтавській ОВА Новини України 03 лип 2023 в 11:02

Із 1-го липня в Україні завершили режим надзвичайної ситуації та карантин, які запроваджували через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19. Тепер коронавірус «переводять» до розділу сезонних захворювань, таких, як грип. Про це говорили під час апаратної наради у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Під час наради директор Департаменту охорони здоровя Полтавської ОВА Віктор Лисак розповів, що за час пандемії у області захворіли на коронавірус 234 395 людей, що склало 17% від усього населення. Одужали після хвороби 229 569 жителів Полтавщини, померли внаслідок ускладнень – 4 629 полтавці.

Віктор Лисак також зауважив у своєму виступі, що ситуацію у області вдалося утримати завдяки злагодженій роботі. Лікарні у області не мали проблем із забезпеченням киснем завдяки соціальному бізнесу та обласній владі.

-        І головне, що вдалося переконати населення в тому, що найкращий захист від хвороби – імунопрофілактика, - наголосив Віктор Лисак.


Керівник Департаменту охорони здоровя додав, що лікарі й надалі будуть робити тести на коронавірус, а у разі виявлення інфекції – використовуватимуть для лікуванні новітні препарати. Продовжуватиметься і робота із вакцинації населення області. Також лікарні області будуть підтримувати у належному стані ті ліжко-місця, до яких підведених кисень, необхідний під час важкого перебігу хвороби.

Раніше ми розповідали, що на Одещині жінка народила дитину просто у автомобілі «швидкої».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар