Kolo.News.Ukraine.Region

Навчальні заклади Одещини у цьому році отримають фінансування за Всесвітньою продовольчою програмою ООН

Зараз у області активно впроваджують реформу шкільного харчування
Зараз у області активно впроваджують реформу шкільного харчування Новини України 03 лип 2023 в 16:20

У 2023/2024 навчальному році низка областей України отримає фінансову підтримку в рамках спільного проекту із Всесвітньої продовольчою програмою ООН. Завдяки цьому планують удосконалити організацію харчування у школах. Також це вплине на територіальні громади, які зможуть забезпечити учнів 1-4 класів гарячим харчуванням. Серед областей, які увійшли до проекту – і Одещина. Про це повідомляють у Одеській обласній державній адміністрації.

Зараз у області активно впроваджують у життя реформу шкільного харчування, яким опікується безпосередньо Перша леді України Олена Зеленська. Якраз днями на Одещині реалізували черговий етап цієї реформи – відкрили кулінарний хаб, який діятиме на базі закладу професійно-технічної освіти. Тут вже почали готувати «агентів змін». У закладах освіти розпочали модернізацію у харчових блоках, технологічне обладнання замінюють новим, оновлюють меню шкільних їдалень.

У рамках реформи вже попередньо визначили навчальні заклади на Одещині, у яких будуть вводити три технологічних моделі із організації харчування (це – базова кухня, опорна кухня та фабрика-кухня).

Нагадаємо, раніше кулінарних хаб відкрили на Полтавщині.  Дводенне професійно-практичне навчання провели в новоствореному кулінарному хабі у Кременчуці, на базі Центру профтехосвіти №1.Першими учнями хабу стали 20 майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука. Вони готували десять страв.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар