Kolo.News.Ukraine.Region

У Одесі відкрили відділення комплексної реабілітації військовослужбовців

Відділення розраховане на 100 ліжок та враховує вимоги інклюзивності
Відділення розраховане на 100 ліжок та враховує вимоги інклюзивності Новини України 03 лип 2023 в 09:04

У Одесі на базі санаторію запрацювало стаціонарне відділення, у якому будуть проводити комплексну реабілітацію військових у післягострому періоді. Відділення, що складається зі 2-3-місних палат і розраховане на 100 ліжок, враховує також вимоги інклюзивності. Про це повідомляють у Одеській обласній державній адміністрації.

У закладі побували Наталія Одарій-Захарєва, директор Департаменту охорони здоровя Одеської ОВА та Оксана Алєксєєва, керівниця Одеського обласного центру допомоги ветеранам війни.

У палатах відділення – функціональні ліжка та меблі, які мають забезпечувати максимальне комфортне проживання. Також військовослужбовців, які проходитимуть реабілітацію, забезпечують триразовим харчуванням та цілодобовим медсестринським доглядом.

У санаторії будуть проводити реабілітацію військовослужбовців у стаціонарі за програмпою медичних гарантій, яку надає Національна служба здоровя України. У закладі створені чотири мультидисциплінарних команди. До них входять лікарі реабілітаційної та фізичної медицини. Кожен із медиків володіє навиками роботи із пацієнтами, які мають ампутації, стани після травматичних ушкоджень спинного та головного мозку, внутрішніх органів, обморожень та опіків.

У програму реабілітації включені індивідуальні заняття із ерготерапевтами та реабілітологами, які будуть проходити у спеціально облаштованих нейросенсорних кімнатах та залах. Також у реабілітації військовослужбовців використовуватимуть сеанси лікувального масажу, підводне витягування хребта, гідрокінезіотерапію у басейні, із застосуванням спеціальних акватренажерів, пелоїдотерапію (лікування грязями Куяльника), апаратну фізіотерапію та ударно-хвильову терапію.

До речі, цей заклад є першим, у якому сімейну реабілітацію зможуть отримати родини захисників.

Раніше на Одещині після екстрених пологів у "швидкій" врятували життя матері та дитині.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар