Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині суд виніс вирок посадовцю, який вимагав у дружини полеглого захисника 150 тисяч гривень

На Одещині суд виніс вирок посадовцю, який вимагав у дружини полеглого захисника 150 тисяч гривень
На Одещині суд виніс вирок посадовцю, який вимагав у дружини полеглого захисника 150 тисяч гривень Новини України 06 лип 2023 в 12:27

Заступник командира військової частини на Одещині визнаний винним у зловживанні впливом. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

у березні 2022 року заступник командира військової частини повідомив дружині загиблого бійця, що вона та її діти можуть отримати грошову допомогу від держави у сумі 15 млн грн. Він пообіцяв посприяти з оформленням та пришвидшити виплату, якщо йому віддадуть відсоток від неї – 150 тисяч гривень.

Військовослужбовець був затриманий, коли одержував хабар у вигляді відсотка від обіцяної грошової допомоги для сім'ї загиблого бійця. Наступного дня йому повідомили про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Обвинувачений на судовому засіданні визнав свою вину та розкаявся у скоєному злочині.

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області вирішив покарати його двома роками тримання у дисциплінарному батальйоні.

За цим випадком розслідуванням займалося Державне бюро розслідувань, а процесуальне керівництво здійснювала Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Ця справа підкреслює неприпустимість зловживань із виплатами сім'ям загиблих, а також наголошує на тому, що подібні спроби з боку керівників військових частин будуть безкомпромісно переслідуватись.

Читайте також: Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру двом жителям Одещини в організації незаконного переправлення осіб через держкордон України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар