Kolo.News.Ukraine.Region

Черкаські медики евакуювали дітей із Запорізької області

Черкаські медики евакуювали дітей із Запорізької області
Черкаські медики евакуювали дітей із Запорізької області Новини України 06 лип 2023 в 17:00

Цими вихідними працівники Черкаської Екстренки приймали участь у евакуації із Запорізької області дітей з особливими потребами, які перебували у тяжкому стані та потребували медичного супроводу. Про це розповіли в «Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР».

В евакуації взяли участь 4 водії, 4 лікарі, 7 фельдшерів. До операції залучили два транспорти: автобус екстреної медичної допомоги «Софія» та один реанімобіль.

«Разом з нами до евакуації долучилась одна бригада Запорізької Екстренки. Всього було перевезено 9 дітей, віком від 4 до 7 років. Четверо з них були з реанімаційного відділення. Одна дитина була на ШВЛ (штучна вентиляція легень), ще чотири дитини потребували постійної кисневої підтримки, медикаментозного забезпечення та спеціального догляду під час транспортування.  З лікувальних закладів Запорізької області діти були доставлені до аналогічних закладів Тернопільської області», – розповіли медики.

Дане транспортування було ініційоване Управлінням охорони здоров’я Запорізької ОВА та знаходились під особливим контролем Міністерства охорони здоров’я. 

Транспортування вся малеча перенесла задовільно, незважаючи на те, що воно відбувалося більше 12 годин. Зважаючи на кількість пацієнтів, їхній особливий стан та терміновість евакуації – це було зроблено вперше для всієї екстреної допомоги України. 

Загалом, це перевезення зайняло для працівників Черкаської Екстренки більше 28 годин. Загальний кілометраж склав – 1910 км. 

Надалі маленькі пацієнти продовжать лікування в більш безпечних умовах, подалі від проведення військових дій та інших можливих загроз, які наразі існують поблизу лікувальних закладів, в яких вони перебували раніше.

Читайте також: В Одесі командувач ВМС ЗСУ нагородив 15-річну дівчинку-волонтера

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар