Kolo.News.Ukraine.Region

У Миргороді на Полтавщині вшанували пам'ять полеглих земляків

У Миргороді на Полтавщині вшанували пам
У Миргороді на Полтавщині вшанували пам'ять полеглих земляків Новини України 10 лип 2023 в 16:00

Сьогодні, 10 липня, у Миргороді на Полтавщині містяни вшанували пам’ять захисників, що полягли від рук російських терористів, починаючи з 2014 року.

57 прапорців встановили ми на галявині поряд з пам’ятним знаком воїнам АТО/ООС/російсько-української війни. Кожен прапорець персоналізований, на ньому вказано прізвище, ім’я та роки життя полеглого захисника.

57 воїнів Миргородської громади вже підтверджено загинули від рук окупанта у цій війні. На жаль, під час друку іменних прапорців, в громаді стало відомо про загибель ще двох земляків: Олексія Охоти та Євгенія Струцького. Прапорці з їх іменами будуть встановлені днями.

Олексій Миколайович Охота народився 30 листопада 1975 року в місті Звенигородка Черкаської області. Строкова служба у лавах Збройних Сил припала до душі  хлопцю, тож після армії наступні вісім років свого життя Олексій присвятив службі за контрактом у військовій частині міста Миргород.

Старший солдат Охота приступив до виконання військового обов’язку з 9 квітня 2022 року у складі військової частини А0222 окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

7 липня 2023 року, військовий раптово помер, внаслідок тяжкої хвороби.

Євген Струцький народився 4 лютого 1992 року в селі Малі Сорочинці Миргородського району. Був майстром спорту України з гирьового спорту. На початку квітня минулого року Євген Струцький став на захист Батьківщини.

11 квітня 2023 року при виконанні бойового завдання підступна куля снайпера тяжко поранила молодого воїна. Упродовж трьох місяців лікарі боролися за життя Євгена. Нажаль, 6 липня 2023 року серце Євгена Олександровича Струцького перестало битися.

Читайте також: «Повертайся додому»: рідні зниклих безвісти моряків провели благодійний захід в Одесі

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар