Kolo.News.Ukraine.Region

Піротехніки із Одещини допомагають розміновувати деокуповані райони на Херсонщині та Донеччині

Одеські рятувальники допомагають зробити безпечними деокуповані території
Одеські рятувальники допомагають зробити безпечними деокуповані території Новини України 01 черв 2023 в 18:00

Піротехніки із Головного управління ДСНС у Одеській області продовжують роботу на де окупованих територіях у Донецькій та Херсонській областях. Лише за минулий тиждень їм вдалося обстежити більше 8 гектарів території та знищити 145 боєприпасів. Про це повідомляють на сторінці Головного управління ДСНС у Одеській області у соціальній мережі Facebok.

Рятувальники повідомляють, що окупанти залишають після себе велику кількість нерозірваних снарядів, мін, інших предметів, які можуть бути вибухонебезпечними. Тому у піротехніків іще дуже багато роботи.

У ГУ ДСНС України у Одеській області нагадують – у жодному разі не можна займати вибухонебезпечний або просто підозрілий предмет. У такому випадку одразу потрібно телефонувати на один із номерів телефонів екстрених служби – 101 (до рятувальників) або 102 (до поліції). Так ви зможете вчасно повідомити про небезпечну знахідку та захистити себе і ближніх від можливого травмування.

Також одеську рятувальники нещодавно пройшли курси операторів безпілотних літальних апаратів (дронів). Участь у навчанні взяли десять працівників ГУ ДСНС України у Одеській області. Тепер у своїй важливій роботі вони зможуть, у тому числі, використовувати і безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, на Полтавщині також організовують навчання для операторів дронів. У якості викладачів планують залучити ветеранів російсько-української війни, які мають відповідний бойовий досвід використання безпілотників.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар