Kolo.News.Ukraine.Region

Пошкоджені понад 20 будівель: у прокуратурі розкрили деталі ракетних ударів по Одеській області

Прокуратура Одеської області документує наслідки російського ракетного удару по регіону
ТОП Тема
Прокуратура Одеської області документує наслідки російського ракетного удару по регіону Новини України 08 трав 2023 в 17:30

Прокуратура почала розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни після російського ракетногоудару в ніч на 8 травня по Одеському та Білгород-Дністровському районах.

Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, у ніч на 8 травня російські військові, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, завдали ракетних ударів по об'єктах цивільної та туристичної інфраструктури в населених пунктах Одеського та Білгород-Дністровського районів.

Як повідомили в прокуратурі, від вибуху ракети на території складського приміщення продовольчого підприємства в Одеському районі один чоловік загинув та ще двоє людей отримали поранення. Внаслідок обстрілу та пожежі "суттєвих руйнувань" зазнала триповерхова складська будівля.

Через ракетні удари по курортним селищам у Білгород-Дністровському районі вщент зруйновано базу відпочинку, а також пошкоджено щонайменше п'ять сусідніх баз та понад 20 приватних дачних будинків. Попередньо обстріли здійснені крилатими ракетами Х-22.

Нагадаємо, за інформацією ПК "Південь", Одещину атакували близько опівночі із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Усього здійснили вісім пусків з району мису Тарханкут в окупованому Криму. Частина ракет не досягла своїх цілей.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар