Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині завдяки проекту ПРООН представники шістьох громад отримали портативні джерела живлення

Портативні джерела живлення використовуватимуть під час надання адміністративних послуг у найбільш віддалених куточках громад та під час можливих відключень електроенергії.
Портативні джерела живлення використовуватимуть під час надання адміністративних послуг у найбільш віддалених куточках громад та під час можливих відключень електроенергії. Новини України 11 лип 2023 в 18:47

Шість громад Вінницької області отримали 14 портативних джерел живлення малої потужності GoalZeroYeti 500Х. Передав їх заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Андрій Кавунець – повідомляють на сайті установи.

Портативні джерела живлення спрямували до Вінницької області завдяки проекту ПРООН, який фінансує Посольство Японії. Цей проект передбачає грантову поміч для гуманітарної допомоги Україні та іншим країнам. І має на меті полегшити доступ людей до основних товарів і послуг.

Отримали компактні зарядні станції Погребищенська, Вінницька, Тульчинська, Лука-Мелешківська, Козятинська та Барська громади. Ще дві станції, які отримала Вінниччина в рамках проекту, залишаться працювати у обласній військовій адміністрації.

Андрій Кавунець під час передачі зауважив, що портативні джерела живлення гарантуватимуть безперебійність роботи органів місцевого самоврядування, а, відповідно, і надання усіх державних, соціальних та адміністративних послуг населенню навіть за умов відключення електричної енергії.

Також обладнання зможуть використовувати, щоб покращити роботу гуманітарних штабів для переселенців та мобільних відділень центрів надання адміністративних послуг.

Раніше ми розповідали, що на Одещині завдяки співпраці із ООН планують реалізувати проектів на суму близько 1,5 мільярди гривень.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар