Kolo.News.Ukraine.Region

Понад 500 жителів Полтавщини цього року вступили до військових вишів, 25 відсотків з них – жінки

Про переваги навчання у військових вишах розповіли представники ТЦК та СП
Про переваги навчання у військових вишах розповіли представники ТЦК та СП Новини України 11 лип 2023 в 16:39

Цього року більше 500 кандидатів із Полтавської області відібрали та направили на навчання у військових вищих навчальних закладах. Ще понад 100 юнаків і дівчат навчатимуться у військових коледжах сержантського складу. Про це під час брифінгу у офіційному медіацентрі Полтавщини розповів Владислав Литовченко, заступник начальника Полтавського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Владислав Литовченко під час виступу додав, що для курсантів створені безпечні умови для навчання, враховуючи загрози ракетних обстрілів з боку російських терористів: заклади обладнані надійними укриттями, виші розосереджені, а самі курсанти не проводять увесь час на місці дислокації.

У військових вишах – безкоштовне навчання. Курсанти також не сплачують за забезпечення спорядженням і одягом, харчування і проживання. Після завершення навчання кожен офіцер отримує призначення на посаду, тому шукати роботу самостійно не доводиться. До речі, у військовому виші можна вивчитися не лише на артилериста чи танкіста, але й отримати фах перекладача, юриста, журналіста, зв’язківця чи фінансиста.

Раніше ми також розповідали про те, що на Дніпропетровщині митці влаштовують концерти для військових, які перебувають у області на лікуванні чи ротації. Бійцям демонструють програму «Слава Україні – всім Героям Слава!», до якої входять як інструментальні композиції, так і авторські виступи. Також воїнів розважають гуморесками, демонструють їм «Козацький двобій» та показують вправи із автентичною зброєю козаків – шаблею, списом, серпом, булавою.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар