Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині провели Чесько-Український бізнес форум, присвячений відбудові

Чехія готова допомагати Україні відбудовувати зруйновану інфраструктуру
ТОП Тема
Чехія готова допомагати Україні відбудовувати зруйновану інфраструктуру Новини України 12 лип 2023 в 18:25

Чесько-Український бізнес-форум, присвячений відбудові, провели на Дніпропетровщині. Участь у ньому взяли підприємці із Дніпропетровської області та понад 30 чеських компаній. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА, під час форуму зазначив, що область розраховує на співробітництво у питаннях будівництва, енергетики, екології, сучасних технологій та медицини. Він наголосив, що на Дніпропетровщині створюють реабілітаційні центрі для українських захисників, які там зможуть отримати як фізичну, так і психологічну підтримку. Проте, за словами Сергія Лисака, регіон потребує «донорської» допомоги та прямих інвестицій у ці важливі проекти.

У складі чеської делегації на Дніпропетровщину прибули представники компаній, які займаються будівництвом, промисловістю, виробництвом медичного обладнання, ІТ-сферою, очисткою води.

Томаш Копечний, уповноважений уряду Чеської Республіки з питань відновлення України, під час своєї промови зазначив, що Україна для нього є особистою державою, а Дніпропетровщина для нього є фаворитом серед регіонів країни. Він, зокрема, наголосив, що Чехія готова допомагати Україні із відновленням зруйнованої інфраструктури вже зараз.

Під час форму учасники мали можливість налагодити контакти, провести перемовини та обговорити подальшу співпрацю.

Мілан Кашек, представник чеської торгово-промислової палати, резюмував, що багато чеських бізнесменів зацікавлені, аби розпочати спільні із українцями проекти.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі провели форум для жінок-підприємниць.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар