Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці пройшла мирна акція “Янголи пам’яті” присвячена роковинам російського теракту на Площі Перемоги

У Вінниці провели мирну акцію “Янголи пам’яті”
У Вінниці провели мирну акцію “Янголи пам’яті” Новини України 13 лип 2023 в 17:53

13 липня у центрі Вінниці сотні людей з синьо-жовтими кульками відтворили фігуру літака, який вистояв під час ракетного обстрілу на Площі Перемоги 14 липня 2022 року. Про це повідомили у пресслужбі Вінницької міської ради.

Мирну акцію “Янголи пам’яті” організував відділ молодіжної політики Вінницької міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.

Перед початком акцію “Янголи пам’яті” усі люди на площі Європейській вшанували пам’ять загиблих під час російського теракту хвилиною мовчання.

Начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак розповіла, що акція мала на меті віддати шану тим, хто став жертвою рук російського агресора, а також закликати всіх вінничан та кожного жителя України не залишатися байдужими до знищення нашого народу та говорити про це на весь світ.

Участь у заході взяли студенти, молодь, люди з числа внутрішньо переміщених осіб, депутати та представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Нагадаємо, що за цей теракт Служба безпеки України повідомила про підозру адміралу флоту рф, який віддав наказ на обстріл Вінниці. У той день загинуло 29 людей, з них троє дітей. Також 154 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар