Kolo.News.Ukraine.Region

В Одесі триває заборона на купання і вилов риби: у воді виявлено холероподібні вібріони

В Одесі триває заборона на купання і вилов риби: у воді виявлено холероподібні вібріони
В Одесі триває заборона на купання і вилов риби: у воді виявлено холероподібні вібріони Новини України 16 лип 2023 в 14:42

Досі тривають роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, у зв’язку з чим зберігається небезпека для населення щодо відвідування місць масового відпочинку на узбережжі та під час купання в Чорному морі.

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», у відібраних 11 липня 2023 року з точки в м. Одесі (морський порт причал № 2) проб морської води виділено холероподібні вібріони НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

Хоч останнім часом періодично спостерігається поліпшення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, але тенденція поліпшення має короткостроковий характер.

Результати змінюються залежно від погодних умов (температура, напрямок вітру), завдяки яким з морського дна може підійматись осад, а також потрапляти нові засмічені водні маси з боку гирла річки Дніпро.

Наразі на території міста Одеси діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів, а також риби сумнівного походження.

Нагадаємо, 9 липня у річці Псел, що протікає між населеними пунктами Запсілля та Омельник, було зафіксовано забруднення – на поверхні  плавала мертва риба і земноводні.

До теми: Через підрив окупантами Каховської ГЕС на Дніпропетровщині масовий мор риби

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар