Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині малозабезпечені родини можуть отримати по 14 тисяч гривень на відпочинок та оздоровлення дітей

Сповіщення про виплати батьки можуть отримати через «Дію» або від працівників соцзахисту
Сповіщення про виплати батьки можуть отримати через «Дію» або від працівників соцзахисту Новини України 19 лип 2023 в 10:10

У Дніпропетровській області малозабезпечені родини, які виховують трьох чи більше дітей або діток із інвалідністю можуть отримати виплати на відпочинок та оздоровлення дітей. На кожну дитину за урядовою програмою «єОздоровлення» виплатять по 14 165 гривень. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Юрій Петренко, заступник директора департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА, розповів, що таких малозабезпечених родин у області – понад 2,5 тисячі. Держава перераховує батькам кошти на закупівлю путівок, а вони вже самостійно обирають заклад.

Про виплату батьків можуть повідомити за допомогою сповіщення через додаток «Дія». Якщо такого додатку у них немає, родині зателефонує працівник із соціального захисту. Після отримання повідомлення потрібно відкрити картку зі спеціальним режимом використання коштів у найближчому відділенні «ПриватБанку». Після цього на картку зарахують кошти із розрахунку 14 165 гривень на кожну дитину.

Використати кошти можна на придбання путівок до одного із 13 таборів, які розташовується у Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Ми вже розповідали, що через війну більше 10 тисяч школярів із Полтавської області змушені навчатися за кордоном. У Департаменті освіти та науки Полтавської ОВА розповіли, що у 2022 році за межі країни виїхали майже 16 тисяч школярів із області.

Нагадаємо, раніше у Одесі сто дітей різного віку одночасно зіграли у шахи.

Захід, присвячений Всесвітньому Дню шахів, пройшов на стадіоні «Чорноморець»

 

 

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар